Dit ben ik: onkruidvrouwtje!


Het idee startte rond april 2020, voor de Pesach. Ik ging samen met een vriendin op zoek naar bittere kruiden voor onze ongezuurde broden. Na wat Googlen, kwam ik er achter dat paardenbloemen ook onder bittere kruiden vielen. In eerste instantie geloofde ik er niks van, maar na wat verder onderzoek kwam ik er achter dat de paardenbloem eetbaar was. Net als vele andere planten!

Doordat heel Nederland door het coronavirus van lockdown naar lockdown hobbelde, vond ik hier gelijk een nieuwe hobby in: het zoeken naar plantjes die eetbaar zijn. En zo is de wildplukhobby ontstaan.

Ik kocht een boekje en downloadde apps op mijn telefoon om de planten te definiëren die ik tegenkwam. Maar daarnaast wilde ik graag een mooi overzicht van alle plantjes die ik had gevonden. Daar was helaas nog geen app voor, behalve Instagram! Ideaal om een archief te maken van alle plantjes die ik heb gevonden. Inclusief detailfoto’s, omschrijving, geneeskracht en hoe het plantje gebruikt kan worden.

Blijkbaar vonden anderen dit ook interessant! Inmiddels zelfs meer dan 800 mensen. Zo mooi om te zien dat er meer mensen zijn die deze hobby delen en genieten van de natuur. Hopelijk brengt deze website nóg meer mensen tot de natuur.

1 Reactie

  1. Hanneke Moerman

    Ziet er leuk uit!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *